Російські військові безчинствують на тимчасово окупованих територіях

Опубліковано:

Командування російсько-окупаційних військ відкрито порушує умови Мінських угод, активно відновлює бойові дії на тимчасово окупованих територіях. Наразі інтенсивно застосовуються ракетні системи залпового вогню, 122 та 152-мм артилерійських систем з вогневих позицій, розташованих в межах населених пунктів.

У зв'язку з вагомими бойовими втратами, критичним зниженням морально-психологічного стану особового складу та частковою втратою управління, підрозділи 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ очолили російські кадрові офіцери. Станом на 31 січня ц.р. у моргах лікарень міста Донецьк перебуває 42 тіла військовослужбовців 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, вбитих 
у результаті ведення вогню у відповідь силами АТО .

Продовжуються випадки безчинств та протиправних дій російських військовослужбовців у відношенні до цивільного населення тимчасово окупованого Криму. 30 січня ц.р. в одному з кафе міста Армянськ сталася масова бійка за участю 27 військовослужбовців батальйонної тактичної групи (Філатовка) 51 парашутно-десантного полку 106 повітрянодесантної дивізії (Тула) ЗС РФ, які самовільно залишили розташування польового табору, та місцевими жителями. Інцидент був спровокований російськими військовослужбовцями, які, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, грубо поводились з обслуговуючим персоналом закладу та принижували відвідувачів татарської національності.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України 

Про Захід