Священик з Тернопільщини про Різдво Христове і справжню дату Його святкування

Опубліковано:

Завтра в Україні християни святкуватимуть Різдво Христове. У цей день Господь послав Свого Сина, щоб віруючі у Нього не загинули і мали життя вічне.

“Людство дуже довго очікувало месію. Минали століття і тисячоліття і кожне покоління думало, що саме у той час прийде Спаситель, але він не приходив. Боже Провидіння шукало ту жінку, через яку би міг невидимий і незримий Бог увійти у видимий матеріальний світ і прийняти людське тіло і плоть. Промисел Божий знайшов таку жінку – це була Пречиста Діва Марія, яка стала Вмістилищем Невмістимого, “ковчегом нашого спасіння!”, – поділився протоієрей УПЦКП отець Мирон Гах, інформує "Тернопіль наживо".

Пришестя Ісуса Христа у світ є незвичним і незбагненним для розуму людського. Точної дати народження Спасителя ми не знаємо, тому не можемо стверджувати, коли саме святкувати Різдво Христове. Число і рік, які знаємо – умовні: “Господь Промислом своїм хотів показати, що він є Бог і не живе у часі. Це ми живемо у просторі і для нас є важливими дата і час, хронологічний відлік. Для Бога це не важливо, адже він живе у Вічності. Показує, що не зважаючи на те, що прийшов у час і простір, став людиною, яка мала початок свого земного буття тілесного і завершення його, Він залишається вічним Богом. Тому, ми не знаємо дати Його відходу і пришестя. Це все досить умовно. Тому, не варто сперечатися, коли святкувати, адже для нас важливо, що Бог прийшов з Вічності перебуваючи у часі. Бог зійшов до людини на землю, щоб людина з землі могла піднятися на небо! Ось це і є головний зміст Різдва Ісуса Христа”, – пояснив отець Мирон Гах.

Про Захід