На виборах до Полянської громади фіксується вкрай низька явка

Опубліковано:

Як повідомляють спостерігачі КВУ на виборах Полянської сільської об'єднаної громади надзвичайно низька явка виборців. Кількість спостерігачів на дільницях значно перевищує число громадян, які прийняли участь в голосування. Про це повідомили в КВУ.

Однак, низька явка у західноукраїнських областях та на Закарпатті в ранковий період часу є традиційною. Здебільшого явка зростає в другій половині дня після завершення недільної служби в храмах.

Нагадаємо, що вибори в Поляні Закарпатської області стали найскандальнішими серед інших регіонів України. КВУ задокументував факти непрямого підкупу виборців (роздавали мішки із кукурудзою), а також факти купівлі голосів по 100 грн,, через що відкриті відповідні кримінальні провадження. Також Комітет виборців України звертався до Міністерства внутрішніх справ з метою вжити дієвих заходів для недопущення порушень чинного законодавства в день виборів у зв'язку із криміналізацією виборчого процесу та появи груп так званих тітушок.

Додамо, що сьогодні, 18 грудня, року в Україні відбувається голосування на перших місцевих виборах у 144 об'єднаних територіальних громадах. За результатами голосування буде обрано 76 сільських голів, селищних голів – 46, міських голів – 21, а також відповідні місцеві ради та 1 старосту.

Гал-інфо

Про Захід