В Ужгороді презентували підсумки моніторингу захисту прав військових

Опубліковано:

8 грудня Українська Гельсінська спілки з прав людини спільно з  головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області презентувала підсумки моніторингового дослідження захисту прав військових та їхніх сімей в місті Ужгород.
Презентація дослідження та подальше його обговорення відбулось в приміщенні  Закарпатської ОДА.

Моніторинг проводився в рамках перевірки на практиці правозахисної "паспортизації" областей, забезпечення прав людини на рівні місцевих громад.

Організатори ставили за мету проаналізувати діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в сфері  захисту прав мобілізованих, військових, членів їхніх сімей та родин загиблих в місті Ужгород, оцінити стан дотримання прав людини на локальному рівні.

Період проведення дослідження : 27 вересня – 14 жовтня п.р.

Період, який підпадав під моніторинг: 14 квітня 2014 – 27 вересня 2016рр.

На основі зібраної інформації автори звіту виробили рекомендації Ужгородському міському центру зайнятості, Головному управлінню Держгеокадастру в Закарпатській області, ДВНЗ "Ужгородський національний університет" та Ужгородській міській раді разом з її структурними підрозділами. Представники даних структур запевнили, що рекомендації візьмуть до уваги.

Після конструктивного обговорення представники органів державної влади, Ужгородської міської ради та громадських організацій домовились про подальшу співпрацю та напрямки робити, – інформують в ГО "Закарпатська громада".

Дослідження у приєднаному файлі. Його також можна переглянути за посиланням: https://goo.gl/Vzr7Ei.

Про Захід