Берегово готове до опалювального сезону

Опубліковано:





 7 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету, на якому розглянули 64 питань.

З питаннями комунальної сфери доповідала Єлизавета Феньєш в.о. начальника управління міського комунального господарства, зокрема про повну готовність освітніх закладів та багатоповерхівок до опалювального сезону. В той же час зазначила про необхідність економії електроенергії державними закладами. Також у Берегові діють 32 ОСББ, що охоплюють 1045 квартир.
Йшлося і про схвалення мережі установ освіти на цей навчальний. Так, начальник управління освіти Маріанна Пилипенко інформувала про зростання чисельності кадрів у сфері освіти, що зумовлене відкриття двох нових груп у ДНЗ, залученням чотирьох шкільних психологів та збільшенням вчителів української мови в угорських школах у рамках експериментальної програми, мета якої покращення результатів вивчення української мови.
Проекти рішень начальника відділу економічного розвитку та європейської інтеграції Андрій Фечора стосувалися пасажирських перевезень у місті. Нині по Берегову їздить тільки один автобус по маршруту вул. Мужайська – проспект Геологів. А потрібні маршрутки і в райони Чопівки та Затишного. Однак на оголошені маршрути бажаючих перевізників не виявилось, тому присутні підтримали оголошення повторного конкурсу.
Члени виконкому підтримали питання щодо надання дозволу на встановлення меморіальних дошок на будівлі угорської гімназії художникам Карою Полоні та Йолані Полоні, на Будинку культури — митцям Ганні Горват та Йожефу Гарані та дошки в пам'ять загиблих під час бомбардування Берегівського залізничного вокзалу за часів війни. Готові макети будуть обговорюватися на наступних засіданнях виконкому. Також члени виконкому погодили розміщення зовнішньої реклами біля автодороги у напрямку Астею та міського ринку.
Окрім цього присутні розглянули ряд соціальних, будівельних та економічних питань.


Про Захід