Рятувальники Закарпаття підбили підсумки роботи за жовтень

Опубліковано:

3 листопада в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулась нарада за результатами службової діяльності пожежно-рятувальних підрозділів у жовтні поточного року.

Головував на нараді начальник Управління полковник служби цивільного захисту Роман Гудак, за участю керівного складу Управління та начальників структурних підрозділів області.

Почали з приємного – в урочистій обстановці начальник управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Віталій Ерфан вручив відзнаку "За внесок у розвиток фізичної культури і спорту Закарпаття" начальнику оперативно-координаційного центру У ДСНС краю підполковнику служби цивільного захисту Олександру Падяку. Також ряд працівників отримали чергові спеціальні звання середнього та старшого начальницького складу. А найкращі з рятувальників, за високий професіоналізм, сумлінне, самовіддане виконання службових обов'язків, вагомий внесок у справу реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та з нагоди 20-ї річниці створення ДСНС України були нагороджені медаллю "20 років ДСНС України".

Далі приступили до порядку денного. На нараді обговорили про досягнення, статистику, стан реагування на надзвичайні події та ситуації в області, що виникали за звітний період, а також заходи спрямовані на покращання виконання завдань за призначенням.

Як зауважили у своїх доповідях заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, впродовж жовтня не сталося жодної надзвичайної ситуації. А з початку року таких було 4. Також спостерігається тенденція й щодо зменшення кількості пожеж. Так, з початку року на Закарпатті виникло 1182 пожежі, а за аналогічний період 2015 їх було 2077. Внаслідок вогняної стихії в області загинуло 22 людини (проти 24 за минулий рік) та травмувалося 23 особи (2015р. – 27).

Однак працювати є над чим. З початку року на території краю зареєстровано 325 некласифікованих надзвичайних подій. Хоча за аналогічний період минулого року таких випадків було 365. Упродовж жовтня оперативно-рятувальні підрозділи Закарпаття працювали над ліквідацією наслідків ДТП (3 випадки), виявленням та знищенням ВНП (6 випадків), вели пошукові роботи та надавали допомогу туристам (4 випадки), проводили демеркуризацію ртуті (2) та інше. Усього зареєстровано 24 некласифіковані надзвичайні події.

Підсумовуючи нараду, очільник закарпатських рятувальників Роман Гудак звернув увагу присутніх на вжиття дієвих заходів щодо попередження загибелі й травмування людей на пожежах в осінньо-зимовий період та наголосив на по­с­тійній готовності сил та засобів пожежно-ря­ту­вальних підрозділів об­ласті до дій за призначенням, інформує Управління ДСНС України у Закарпатській області.

 
Про Захід