У «зламаній» переписці радника Путіна знайшли «план федералізації Закарпаття» (Фото)

Опубліковано:

Вчора, 23-го жовтня, хакерська спільнота під назвою "Кіберхунта", на своєму сайті опублікувала скан-копії переписки, як зазначено у повідомленні, Суркова В.Ю. та Карпова П.Н. http://cyberhunta.com/news/

Мова йде про Владислава Суркова – помічника президента Російської Федерації, який відомий своєю активною роллю у анексії Криму та агресії Росії та Павла Карпова, помічника Суркова, колишній співробітник адміністрації президента РФ, якому інкримінують активну участь у створенні, так званої ЛНР, викрадення Надії Савченко.

У переписці йдеться про плани подальшої дестабілізації ситуації в Україні та позачергових парламентських виборів. Що цікаво у кореспонденції є також детальний план щодо дестабілізації ситуації в Закарпатті, який у результаті має призвести до федерального статусу Закарпаття у складі України. Мова йде про перелік конкретних заходів на території області, які мають координуватися "організацією "Русинська Рудина" далі в тексті РР, що є лівим крилом русинської спільноти краю". Зокрема, йдеться про підпали автівок лідерів та активістів "бендерівських сил", акції протесту та навіть "дрібниці" у вигляді графіті із закликами проти чинної влади. Власне сам "план", згідно наведених термінів, мав бути вже "впроваджений" – більшість подій припадає на вересень-жовтень. Однак у листі є приписка з проханням "переглянути строки по Закарпаттю".

Також є документи під назвою: "План по забезпеченню федерального статусу Закарпаття", "План роботи по використанню Угорщини для вирішення завдань у відношенні України" та однойменний план, але вже з використанням Румунії.

Поки що достеменно невідомо чи дійсно це листування є перепискою людей Путіна, втім у планах на Закарпаття фігурують конкретні імені відомих і не дуже крайових політиків: як то М. Ланьо, І. Чубирко, І. Гайдош.

"Про Захід"

Про Захід