Як живеться українським воякам між обстрілами бойовиками (Відео)

Опубліковано:

На позиціях поруч із бійцями перебуває досвідчений капелан, аби боронити дух української армії.

На Донецькому напрямку найгарячішими точками залишаються Авдіївка та Піски. Там ворог намагався поцілити по позиціям українських військових з гранатометів та стрілецької зброї.

За словами армійців, загалом ситуація на цьому відрізку передової спокійна. Утім, у ніч проти четверга (20 жовтня) терористи знову провокували армійців стрілецькою зброєю та гранатометами.

"Трохи накривали, проте в принципі спокійно. Гранатомети прилітали, СПГ", – каже військовослужбовець 128-ї гірсько-піхотної бригади ЗСУ "Агроном".

Він розповідає про характер обстрілів у цьому районі: "Трохи постріляли – перекурили, трохи постріляли – перекурили. Десь години чотири таке".

Цьому бійцеві – лише 21 рік, проте на передовій він уже два роки. Після закінчення контракту планує підписувати новий. Каже, що сумує за домом, але залишати побратимів не має наміру. "Будемо стояти, будемо триматися, а що робити? По-іншому ніяк не можна. Контрактники завжди. Я молодий, можу ще повоювати", – зазначає хлопець.

На позиціях поруч із бійцями – отець Іван. За плечима у капелана – робота з десятком підрозділів. Нині він опікується військовими зі 128-ї бригади. "Я дізнався, що тут мій хресник, друзі моїх друзів, діти моїх друзів. Вони між собою дуже зібрані. Вони, дійсно, інакші, і відкриті. Дякуючи їхній відкритості з ними легко працювати", – каже він.

А ще армійці у вільний від служби час багато читають, можуть навіть похвалитися книгозбірнею на позиції.

Детальніше – у відеосюжеті "5 каналу"

Про Захід