В Закарпатті провели виїзний семінар оглядово-показового характеру по рубках догляду з формування лісових насаджень

Опубліковано:
 
Догляд за лісом є системою лісогосподарських заходів, направлених на якісне поліпшення насаджень, скорочення термінів вирощування деревини і збільшення розмірів користування лісом. Основним видом догляду за лісом в даний час в лісах України є рубки догляду. Вони полягають в періодичній, через певні проміжки часу, вирубці в насадженнях частини дерев і ведуться з моменту утворення насадження до його головної рубки.
 
Відтак сьогодні, на базі лісництв ім. Томащука та Середньо – Ріцького ДП "В.Бичківське ЛМГ" було проведено науково – практичний семінар по рубкам догляду в молодняках, в якому взяли участь директор підприємства Юрій Сойма, інженери відділу лісового господарства, лісничі, помічники лісничих та майстри лісу. Головною метою заходу став огляд ділянок на якість проведення робіт по лісовідновленню, догляду за лісовими культурами та якості відведення і проведення рубок формування і оздоровлення лісів. В ході семінару також було оцінено благоустрій адміністративних територій та будівель.
 
"Вирощування лісу – це величезні затрати та сили. Лісові насадження постійно потребують  догляду, їх плекання. Вже зараз приступаємо до обробітку розсадників від вилягання, застосовуючи спеціальні препарати. На постійному контролі лісівників – попередження пошкоджень рослин хворобами та шкідниками. Регулярно проводимо обстеження лісових площ та рубки догляду, освітлення та інші заходи. Лісничі нашого лісомисливского господарства  з великою відповідальністю відносяться до лісовідновлення через створення лісових культур, сприяння природному поновленню. На семінарі працівники на власні очі побачили, як саме проводяться рубки догляду в молодняках. Тому важливість даного заходу не оспоримо велика, адже для покращення породного складу насаджень і вирощування високопродуктивних і біологічно стійких насаджень проводяться рубки формування а саме рубки догляду в молодняках ( освітлення та прочищення)", – розповів дирктор Великобичківського лісгоспу Юрій Сойма.
 
Підведення підсумків науково практичного семінару проведено в рекреаційному пункті "Федорово" лісництва ім. Томащука.
 
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 
Про Захід