Біля драмтеатру на місці зрубаних ялинок почали рити котлован (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні зранку працівники драмтеатру повідомили "Про Заходу" про те, що на місце нещодавно зрубаних ялинок приїхав екскаватор і почав копати котлован. Оскільки міська рада офіційно заявляла, що дозволів на початок земельних робіт забудовник ділянки перед драмтеатром немає, журналісти "Про Заходу" викликали поліцію. Саме патруль першим і перешкодив тому, аби зелена зона була розкопана.

Коли журналіст "Про Заходу" прибув на місце, там уже, окрім поліції, перебували представники міської ради, муніципальної поліції, дирекції театру. Говорили із забудовником, літнім чоловіком, котрий справді не мав дозволу міської ради на початок земельних робіт. Представниця управління архітектури пояснювала забудовнику, що крім цього дозволу він мав, як мінімум, спочатку обгородити територію робіт, вивісити паспорт об'єкту з чіткими відомостями про замовників і виконавців робіт, інформацією про те, що там планують робити, і контактами забудовника. Крім цього, не можна було просто почати копати. Перед цим потрібно було зняти верхній родючий шар землі, скласти його окремо для подальшої рекультивації.

Забудовник виправдовувався, що має всі документи, зокрема декларацію, якої достатньо для початку робіт. Меру Богдану Андріїву чоловік зізнався, що планує зробити тут підземну парковку на 40 парковочних місць, а зверху, на поверхні землі, хоче побудувати невеличкий офісний центр площею 100 кв.м., який гарно озеленять. Коли мер спитав, якою буде вартість парковки, забудовник відповів, що планують встановити плату в 10 гривень. Хто за такі гроші паркуватиметься в районі, де поруч є багато місця для безкоштовного паркування – відповісти не зміг.

Наостанок забудовник таки погодився відігнати техніку до того, поки не отримає всіх дозволів і не обгородить будівельний майданчик. Однак одразу заявив: збирається все залагодити дуже швидко, тож вже сьогодні після обіду там знову кипітиме робота.

Про Захід     

Про Захід