Донецький напрям “пресується”, ворог 38 разів атакував позиції ЗСУ минулої доби

Опубліковано:

Упродовж минулої доби ворог 85 разів відкривав вогонь по позиціях ЗСУ. 38 разів на Донецькому, 22 на Маріупольському та 25 на Луганському напрямах.
Ще  з самого ранку ворог  обстрілював 122 мм важкою артилерією калібру Троїцьке та Луганське. Район Невельське – Авдіївська промзона – Світлодарська дуга атаковані 120 та 82 мм мінометами, гранатометами різних систем, кулеметами великого калібру та стрілецькою зброєю. Авдіївка обстріляна танками, Луганське – БМП. Семигір'я біля опівночі "пресувалося" 152 мм  важкою артилерією.

На Маріупольському напрямку ворог із 122 мм самохідних установок випустив понад сотню снарядів по Широкиному. По позиціях у Новогригорівці, Широкиному та Старогнатівці противник вів вогонь з мінометів 120 калібру, по Мар'їнці та Красногорівці застосував калібр 82 мм, у Водяному, Широкиному та Павлополі стріляв з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Мар'їнки окупанти задіяли БТР. Ворожі снайпери активізувалися під Мар'їнкою та Новотроїцьким.
На Луганщині противник з важкої артилерії калібру 152 мм розстрілював позиції у Калиново-Попасному, Новозванівці, Жолобку та Новотошківську, при обстрілі Кримського застосував 122 мм калібр. По Кримському, Попасній та Станиці Луганській ворог вів мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь, у Новоолександрівці та Золотому вогонь відкривав з гранатометів та кулеметів великого калібру. Поблизу Кримського окупанти до того ж застосували танки, а в Станиці Луганській бойові машини піхоти. В районі Новоолександрівки проявив себе снайпер.

Прес-центр штабу АТО

Про Захід