Велика Українська Хода в Ужгороді вшанувала загиблих на Майдані та в зоні АТО (ФОТО)

Опубліковано:





В Ужгород завітала Велика Українська Хода. Цю акцію започаткували активісти Майдану, “щоб вшанувати пам'ять Героїв України, зустрітися з їх рідними та близькими, зібрати якомога більше інформації про загиблих, особистих речей, щоб потім в Києві створити музей на їх честь”. Про це вони повідомляють на своїх офіційних сторінках в соцмережах.

Акція стартувала 15 вересня в Києві, а вже сьогодні приїхала до Ужгорода. Представляли Ходу в нашому місті, зокрема, рівненчанин Андрій, активний учасник Майдану, а нині, доброволець батальйону “Айдар”, а також легенда київських подій – 74-річний козак дід Тарас зі Львова.

Акція відбулася в сквері Небесної сотні в центрі міста. На превеликий жаль, охочих взяти участь в заході ужгородців практично не знайшлося. За великим рахунком, крім журналістів, місцевих мешканців під час вшанування пам'яті полеглих героїв не знайшлося.

Можливо, далося взнаки слабке анонсування події. Активісти проводять акцію практично без грошей і свідомо відовлялися від пропозицій політичних сил надати фінансування.

Як би там не було, але люди, що зібралися, долучили прапор України з надписом “Ужгород. Ми шукали Європу, а знайшли Україну” до інших прапорів, які активісти привезли з інших міст, де вони були раніше.

Вони помолилися на колінах перед пам'ятником жертв репресій за всіх героїв України, які гинули за свободу своєї держави, а потім відправилися на цвинтар – на могили ужгородців, що поклали життя на Сході України в зоні АТО.

Скромна акція Велика Українська Хода без жодного пафосу й гучних промов пройшла в Ужгороді та відправилася в інші міста. Хтозна, можливо такі заходи й повинні відбуватися тихо й спокійно.

Про Захід


Про Захід