“Закарпатський Парад Наречених” повернувся: як це було (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 28 червня, в Ужгороді пройшов сьомий “Закарпатський Парад наречених”. Проект стартував ще в 2008-му році і успішно пройшов 6 разів. Однак у 2013 колектив взяв, як зазначається на офіційній сторінці заходу, “творчу відпустку”.

“Одним із факторів, через який було призупинено проведення фестивалю, стала ситуація в країні, – розповідає Володимир Білонка, голова ЗОО ВМГО “Студреспубліка”, депутат Ужгородської міської ради. – Але враховуючи те, що парад має соціальну складову, а цього року це збір коштів для дитячої лікарні, ми таки прийняли рішення відновити таку добру традицію. Так, зараз ситуація в країні залишається складною, але користь від цього заходу, на нашу думку, переважає. “

За словами організаторів, подібний захід має одразу декілька важливих цілей: соціальну, обмін досвідом, відзначення Дня молоді та Дня Конституції, туристичну популяризацію Ужгорода, благодійний момент. Також це можливість для дівчат відчути себе особливими, нареченими, покрасуватись у чарівних сукнях, попрацювати із професійними фотографами та приміряти різноманітні образи. На думку організаторів, саме бажання всього цього часто спонукає молодь до раннього вступу у шлюб, що, в свою чергу, нерідко призводить в подальшому до розлучень.

Що ж стосується організації цьогорічного параду, то умова безкоштовної участі для “наречених” залишилася незмінним кредо заходу, а всі витрати оплачуються за рахунок спонсорів та меценатів.

“У нас було 8 груп, в кожній від 6 до 10 наречених, але я б не хотів характеризувати це дійство саме кількісними показниками. Головне, що ми відновили цей вже традиційний фестиваль, – розповідає співорганізатор “Закарпатського Параду наречених” Сергій Денисенко. – Після такої паузи дещо змінилося, дещо у фестивалі стало не таким, яким звикли бачити його ужгородці та гості міста, але емоції краса творчість — вони тут. Велика кількість глядачів, яка зібралася сьогодні — це ще одне підтвердження того, що подібні заходи потрібні.”

Серед організаторів — корпорація свят “НеПонял”, “Закарпатська ліга КВН”, Туристичний клуб “УжНУ”, ЗОО ВМГО “Студреспубліка”, за сприяння Закарпатської ОДА та Ужгородської міської ради.

Як розповів Сергій Денисенко, дипломів-подяк спонсорам та людям, які долучилися до організації фесту, було виписано більше сотні.

Також в рамках фестивалю в місті функціонувало кілька атракцій. 

Хенд-мейд ярмарка.

Урочиста церемонія розпису, кошти від якої передали на лікування волонтера Євгенії Напуди. 

Для “молодят” також спекли найбільший каравай на Закарпатті. 

О 18:00 учасниці параду зібрались в Ужгородському замку, де журі оцінювало їхні вбрання, зачіски, макіяж та визначало номінанток та переможниць у різних категоріях. 

 Опісля автомобільні кортежі із нареченими рушили вулицями міста. 

Близько 20:30 учасниці параду пройшли набережною до площі Театральної, де відбулася урочиста частина заходу. 

  В рамках фестивалю було встановлено рекорд Закарпаття на найдовшу краватку, довжина якої становила трохи більше 31 метру. 

Виступ танцювального колективу “Бліц”. 

З числа учасниць параду визначили переможниць у 9-ти номінаціях:

1. Найкращий класичний макіяж – група “Еволь”

2. Найкращий оригінальний макіяж – група “Веселі на лабутенах”

3. Найкращий боді-арт – група “Лора-арт”

4. Найкращий класичний букет – група “Мукачівські молодиці”

5. Найкращий оригінальний букет – група “Еволь”

6. Найкраща класична зачіска – група “Еволь”

7. Найкраща оригінальна зачіска – група “Веселі на лабутенах”

8. Найкраща класична сукня – група “Амур”

9. Найкраща оригінальна сукня – група “Еволь”

Олена Смерека, “Про Захід”. 

Про Захід