65 звернень надійшло на сервіс «Пульс» щодо діяльності Львівської митниці впродовж у 2016 році

Опубліковано:

Впродовж п'яти місяців 2016 року на сервіс “Пульс” Державної фіскальної служби України надійшло 65 звернень щодо діяльності Львівської митниці ДФС, з них у 17 випадках (26 % від загальної кількості звернень) заявник не виявив бажання повідомити свої дані (анонімні звернення), 18 звернень (28 % від загальної кількості звернень) надійшло у нічний час (з 20:00 год. до 08:00 год. наступного дня). В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість звернень зменшилась на 30 % (у січні-травні 2015 року – 92 звернення).

У травні 2016 року на сервіс “Пульс” Державної фіскальної служби України надійшло 6 звернень щодо діяльності Львівської митниці ДФС, що на 65 % менше, ніж у травні 2015 року (17 звернень).

Переважна кількість проблемних питань, які піднімались заявниками при зверненнях на сервіс “Пульс” в поточному році, як і в минулому, стосувались черг у пунктах пропуску та питань затримки у митному оформленні (у травні поточного року звернень з приводу затримки у митному оформленні не було).

В ході перевірки звернень за напрямком черг у пунктах пропуску з'ясовано, що у більшості випадків інформація не відповідає дійсності, оскільки митний контроль та митне оформлення транспортних засобів здійснюється у межах пропускної спроможності пунктів пропуску та з урахуванням оптимальної кількості транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами суміжних країн.

В напрямку затримок у митному оформленні, основними причинами затримок були затримки товарів і транспортних засобів громадян та суб'єктів ЗЕД в пунктах пропуску. Окрім того, затримки у митному оформленні були спричинені необхідністю вжиття додаткових заходів контролю.

Слід також зазначити, що за результатами розгляду звернень, які надійшли у січні-травні 2016 року на сервіс “Пульс” Державної фіскальної служби України щодо діяльності Львівської митниці ДФС інформація, повідомлена заявниками  у 32 випадках не знайшла свого підтвердження, у 29 випадках підтвердилась частково (у 26 випадках порушень в діях посадових осіб Львівської митниці ДФС виявлено не було, у 3 випадках було прийнято рішення про притягнення винних осіб до відповідальності), у 4 випадках підтвердилась, за результатами розгляду керівництвом митниці було прийнято рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

Про Захід