Ще одне дипломатичне авто, заповнене контрабандними цигарками, затримали на кордоні (фото)

Опубліковано:

Ще одні дипломати попалися при виїзді з України на перевезенні контрабанди. Як повідомляє прес-служба ДФС у Закарпатській області, працівники Закарпатської митниці ДФС спільно з працівниками обласного управління СБУ на митному пропуску "Дяково" перекрили черговий канал контрабанди.

Вчора на пункт пропуску заїхав автомобіль "Mercedes-Benz Vito" з російськими дипломатичними номерами, який прямував до Румунії. У мікроавтобусі їхали двоє громадян Монголії: водій та пасажив, котрий представив дипломатичний паспорт та лист-клопотання посольства Монголії в Російській Федерації про сприяння в безперешкодному проходженні дипломатичного вантажу.

За документами машина повинна була перевозити 8 валіз з матеріалами та технічними засобами для проведення парламентських виборів 29 червня 2016 року. Однак при огляді, який вирішили провести через підозру у несправжності цих документів (вони не відповідали взірцю, затвердженому  Віденською Конвенцією), виявилося, що у валізах знаходяться 29 145 пачок цигарок, серед яких "Rothmans" українського виробництва з акцизними марками України, а також "Комплімент вінс", "NZ", "Lifa" – без акцизних марок.

Підтвердила інформацію про затримання дипломатичної контрабанди і прес-служба Мукачівського прикордонного загону. Однак там повідомили, що прикордонники заздалегідь отримали оперативну інформацію про можливе перевезення контрабанди, а цигарки при зовнішньому огляді машини "занюхав" службовий собака.

 

 

Про Захід