Закарпатські роботодавці попросили Гройсмана вирішити проблему міжнародного аеропорта «Ужгород»

Опубліковано:

Володимир Панов, голова Обласного об'єднання організацій роботодавців “Закарпаття” звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням невідкладно вирішити питання з Ужгородським аеропортом.

16 червня 2016 р. закінчується термін дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту, підписаної 12.02.2004 р. У разі не пролонгації такої Міжурядової угоди це ставить під загрозу подальшу роботу аеропорту в м. Ужгород.

Однак, Ужгородський аеропорт є важливим повітряним вузлом, що робить можливим авіасполучення Закарпаття з Києвом, іншими регіонами України та закордонними центрами економічної співпраці.

Крім того, з огляду на достатньо широку присутність на Закарпатті вагомих підприємств та представництв транснаціональних компаній, функціонування міжнародних аеропортів на території області є особливо важливою умовою для ділової комунікації та активності місцевого бізнесу.

З огляду на це, голова Обласного об'єднання організацій роботодавців "Закарпаття" Володимир Панов звертається до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із закликом недопустити припинення функціонування цього стратегічно важливого для регіонального бізнесу аеропорту та підписати нову Угоду з Урядом Словацької Республіки.

Про Захід