Закарпатець за ухилення від призову під час мобілізації отримав два роки позбавлення волі

Опубліковано:

Вироком Виноградівського районного суду Закарпатської області засуджено мешканця м. Виноградів до двох років позбавлення волі за ухилення від призову під час мобілізації.

Виноградівець, перебуваючи на обліку в Іршавсько– Виноградівському об'єднаному районному військовому комісаріаті, як військовозобов'язаний запасу (молодший сержант), на виконання Указу президента України від 14 січня 2015 року № 15/2015 " про часткову мобілізацію", пройшов медичний огляд, за результатами якого медичною комісією був визнаний придатним до військової служби за мобілізацією з обмеженням та одержав під розписку персональну повістку про явку у військовий комісаріат для відправки в військову частину.

Однак, у визначені у повістці час та дату виноградівець, всупереч вимог ч. 3 ст. 22 Закону України " Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не з'явився у районний військовий комісаріат, а про причини своєї неявки не повідомив.
 
Чоловіка судом визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України – ухилення від призову під час мобілізації та призначено покарання у вигляді  позбавлення волі строком на 2 роки.
 
На підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік.
 
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Про Захід