Обличчя з передової (Фото)

Опубліковано:

Очі Рисі

Один із передових блокпостів Збройних Сил України розташований за межами контрольного пункту в'їзду/виїзду, на “нулі”. 

З вересня минулого року його обороняє підрозділ, діями якого керує Рись. Торік він закінчив факультет бойового застосування військ Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Отримав розподіл у окрему механізовану бригаду на посаду командира взводу. Початок служби ознаменувався інтенсивною бойовою підготовкою. У складі підрозділу брав участь у трьох загальновійськових полігонних навчаннях, де набув неабиякого практичного досвіду. Відточує бойову майстерність у районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
Українські воїни не залишаються хлопчиками для биття під час провокативних обстрілів, що загрожують не лише воїнам, а й місцевим мешканцям. Коли хлопці, з дозволу командування, відкривають вогонь у відповідь, бойовики досить швидко просять по рації перемир`я…
“Окрім провокативних обстрілів, регулярні нічні візити ДРГ, – розповів командир підрозділу, – шукаючи слабкі місця оборони, ворог намагається виявити вогневі позиції. Як тільки розуміють, що їх викрили, ретируються, залишаючи за собою встановлені розтяжки та закладені фугаси. Їх ми знешкоджуємо наступного ранку”.

Прес-центр штабу АТО

Про Захід