В УжНУ 6-денного робочого графіку не вводитимуть

Опубліковано:





Сьогодні, 28 серпня, у ректораті УжНУ відбулася зустріч Володимира Смоланки зі співробітниками та студентами університету. Ректор зініціював її, щоб обговорити оптимальне рішення щодо організації навчального процесу. Як повідомлялося раніше, Міністерство освіти і науки рекомендує навчальним закладам перейти на 6-денний робочий графік для того, щоб зекономити енергоресурси.
На зустрічі прозвучало чимало думок щодо того, чи варто організовувати навчання і в суботу. Зокрема, дехто із співробітників вишу вважає, що 6-денка і справді дасть можливість добре зекономити: “Лише романтики думають, що ця зима в Україні буде такою, як і попередні. Багато людей старшого покоління, які тут присутні, теж вчилися по суботах, але нічого страшного в тому немає. Це дасть можливість зекономити, не сидіти у грудні та лютому у холодних аудиторіях. Звісно, якщо більшість студентів проти, то рішення не приймуть, та все-таки робочі суботи себе виправдають”.
Студенти натомість такі думки не підтримують, кажуть, що велике навантаження, ті, що на навчання приїжджають з інших населених пунктів, не зможуть бувати вдома на вихідних.
Врешті-решт вирішили ущільнити навчальний процес, не збільшуючи кількість робочих днів.

“Про Захід”


Про Захід