Засуджено жителя Мукачівського району, який перешкоджав роботі журналістів

Опубліковано:

У червні минулого року у с. Чинадієво Мукачівського району, у барі трапилася стрілянина. Власник закладу з пістолета стріляв у іншого чоловіка. Причина — ревнощі. Потерпілий залишився живим. Було відкрито кримінальне провадження. 5 червня в селище приїхала знімальна група каналу НТН, щоб відзняти сюжет про інцидент. Журналіст Євген Соломін та телеоператор проводили зйомку на вулиці. У цей момент до них підійшов власник бару, який і вчинив стрілянину. Йому та його дружині не сподобалася діяльність працівників каналу та автомобіль луганської реєстрації, який належав журналісту. Відтак власник бару спочатку погрожував кореспонденту, а потім пошкодив телевізійну камеру.

Як відомо, Євген Соломін — виходець із Луганська, де був керівнкиом телебачення. Однак після захоплення області поїхав звідти та став власкором у Закарпатській області. Після згаданого нападу Соломін звернувся до поліції. Відтак, за перешкоджання журналістській діяльності було відкрито кримінальне провадження.

Розслідування добігло кінця і нещодавно Мукачівський міськрайонний суд засудив винуватця до двох років обмеження волі. Наразі на Закарпатті це перший побідний вирок. До речі, зараз Ужгородський міськрайонний суд також розглядає справу про перешкоджання приватним підприємцем журналістам каналу “М-студіо”. Нагадаємо, цей інцидент відбувся під час зйомки сюжету про конфлікт навколо магазину “Корзо”.

У свою чергу, журналіст Євген Соломін подякував правоохоронцям за професійно здійснену роботу та справедливе судове рішення, – інформує Відділ комунікації ГУ НП України в Закарпатській області  

Про Захід