У День прапора посмертні ордени за мужність отримали рідні загиблих закарпатських солдат (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Опубліковано:





Сьогодні, 23 серпня, в Ужгороді, як і по всій Україні, відбулися урочистості з нагоди Дня Українського прапора.

На площі Народній в присутності військових, міліціонерів, перших осіб краю (за винятком голови ОДА Валерія Лунченка, який, як вже повідомляв Про Захід, чомусь проігнорував офіційний захід) був піднятий великий прапор України.

Перед присутніми виступив, зокрема, учасник бойових дій в зоні АТО підполковник Петро Марко. Він, зокрема, сказав, що 23 роки тому незалежність Україні далася дуже легко, впала на голову як манна небесна, тому й не цінувалася українцями.

Нині ж ми бачимо справжню ціну Незалежності, коли за неї віддають свої життя ровесники незалежної України і навіть ще молодші хлопці. Тепер ми, вважає підполковник, як ніколи розуміємо, що означає рядок з гімна України “душу й тіло ми положим за нашу свободу”.

Двом загиблим закарпатським військовослужбовцям указом Президента Петра Порошенка були вручені ордени за мужність. Нагороди отримали вагітна вдова та мати наших героїв.

До підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку учасники урочистостей поклали квіти. Також квіти поклили біля пам'ятника президенту Карпатської України Августину Волошину та на Пагорбі слави – на могли загиблих за незалежність та цілісність країни солдатів.

Про Захід


Про Захід