Чим закінчилася сесії нової міськради в Ужгороді (Фоторепортаж)

Опубліковано:

Сьогодні, 26-го листопада, після перерви продовжилося засідання сесії Ужгородської міської ради. У другій частині засідання обрали заступників, членів виконкому, секретаря міськради та сформували депутатські комісії.

Першим заступником ужгородського міського голови став Іштван Цап, ще двоє заступників – Олександр Білак та Олександр Габор. Потому Олену Макару обрали на посаду керуючого справами міськвиконкому, яка до цього очолювала загальний відділ Ужгородської міської ради.

На посаду секретаря міськради оголосили одну єдину кандидатуру – Андріану Сушко, яка є представницею “Батьківщини”. На цьому моменті депутати Ужгородської міськради від партій “Солідарність” та “Наш край” відмовилися брати участь у голосуванні. У результаті, наявних голосів вистачило, аби Андріана Сушко стала секретарем ради.

Своєю чергою, склад Ужгородського міськвиконкому сформували із сімох чоловік. Депутати “Солідарності” пропонували відкласти питання виконкому, обговорити кількісний та персональний склад виконкому наступного разу. Позаяк, як наголосили депутати від “Солідарності”, пропозицію по членам виконкому вони отримали за 10 хвилин до засідання.

Однак більшість – 21 за – проголосувала за пропозицію Богдана Андріїва. Проти – 9, утримались – 3. Виконком складатиметься із сімох людей: Андріїв Богдан секретар міськради – за посадою, Макара Олена, Гісем Мирослав, Палінчак Микола, Сембер Степан, Стефанишин Роман.

Про Захід звернувся попросив прокоментувати перібіг сесії депутата міськради від БПП “Солідарність” Андрія Рибу. “Засідання сесії відбулося, очікувано, з позиції сили по відношенню до тих, хто не ввійшов до більшості в міськраді, ми стали свідками того, як порушувався регламент, продавлювалися рішення, не дослухалися до думки депутатів тощо. Під час голосування за склад виконкому громадськості та депутатам не озвучувалися прізвища претендентів. Депутатам роздалися проекти рішень за 10 хвилин безпосередньо до початку голосування, а вже після голосування зачитали прізвища членів виконкому. Це така досить непублічна позиція влади, чи буде це відбуватися системно? Сподіваюся, що ні. Хоча по депутатським комісіям та їх членам вже відбулося нормальне обговорення і результат всіх задовільнив. Це була конструктивна робота. Чи буде так далі – побачимо.” – пояснив депутат.

Однак, якщо й далі робота в раді проходитиме в тому напрямку, що й на сьогоднішній сесії, то, зі слів Андрія Риби, вони висловлюватимуть публічну позицію, робитимуть публічні заяви щодо порушення регламенту та законності, аби громадськість знала про те, що відбувається в раді.

“Про Захід”

Про Захід