Нові бюлетені вже готові і прибудуть на Закарпаття завтра

Опубліковано:

Сьогодні, 22-го жовтня, відбулося засідання обласної виборча комісії в Ужгороді.  На засіданні оприлюднили інформацію щодо ситуації із зіпсутими нещодавно бюлетенями. Як відомо, 958 тисяч 981 бюлетень через помилку у назві однієї з партій – “Об'єднання “Самопоміч” забракували. У надрукованих бюлетенях звучить назва партії – Політична партія “САМОПОМІЧ” (керівник Степан Кударенко). Тоді як зареєстрованим суб'єктом виборчого процесу до Закарпатської обласної ради є Політична партія “Об'єднання “САМОПОМІЧ” (керівники – Андрій Садовий та Олег Лаврик).

Як зазначив голова ОВК Микола Сличко, нові бюлетені вже надруковані, нарізані, упаковані, тобто все готово для того, аби машина виїхала на Ужгород. “Міліція, яка супроводжуватиме вантаж, теж чекає. Виробник запевнив нас, що сьогодні вночі машина з бюлетенями виїде. Десь після обіду вона буде в нас. Але говоримо про час ближче до вечора, бо це довга дорога. Додатково хочу попросити, аби під час того, як ми будемо приймати зіпсовані бюлетені і передавати їх на утилізацію до підприємства виробника, була присутня преса. Зазначу, що попередні, зіпсуті, бюлетені ще не роздавалися. Вони опечатані, опломбовані і перебувають у сейфах ТВК під охороною”, – наголосив голова.

Також Микола Сличко відзначив, що у ситуації з бюлетенями не було жодного злого умислу. “Дуже багато людей його бачили. Ми цю помилку виявили в понеділок ввечері, представник об'єднання “Самопоміч” приніс заяву, що вони виявили помилку. Того ж вечора ми тут сиділи, мали розмову з ЦВК, в час ночі поїхали на Київ, доїхали тільки до Львова, бо зламалася машина, лише в 12 годині дня ми доїхали до Києва. Ми зробили все від нас залежне для того, аби вибори у Закарпатській області відбулися. Відповідальність колективна: всі разом приймали це рішення. В цій ситуації зіграв людський фактор.

На друк нових бюлетенів згідно постанови ЦВК виділені додаткові кошти.

“Про Захід”

Про Захід