Роберт Горват – про участь у польському економічному форумі

Опубліковано:

Нещодавно у місті Криниця-Здруй (Польща) відбувся триденний Економічний форум. Представити свої позиції приїхало багато українських політиків, серед яких і депутат ВР Роберт Горват, який розповів про міжнародну зустріч на своїй сторінці у Фейсбук. 

“Разом із командою політиків, депутатів всіх рівнів, експертів та громадських діячів від України взяв участь у триденному форумі (Економічний форум у м.Криниця-Здруй. (Польща). Участь у таких зустрічах важлива, адже вони відбуваються не тільки за для того, щоб представити свої пропозиції, а, в першу чергу, для обміну досвідом.
Надзвичайно цікавими для нас є такі тематичні блоки Форуму, як с сталий розвиток регіону та посилення транскордонного співробітництва. 
Адже розвиток нашого регіону полягає не лише в економічній, а й соціальній та екологічній складових. Окрім задоволення потреб сучасності важливо забезпечити здатність наступних поколінь задовольняти свої власні потреби. В той же час модернізація, впровадження екологічно безпечних та енергоефективних технологій, встановлення очисного обладнання в умовах кризи, не може бути примусовою. В умовах кризи у наших підприємств не вистачає обігових коштів на поточні витрати, не говорячи вже про модернізацію виробництва.
Також, не менш важливим є питання транскордонного співробітництва: важливим кроком для активізації транскордонного співробітництва та створення сприятливих умов для ефективної взаємовигідної співпраці суб'єктів та учасників транскордонного співробітництва є запровадження в законодавстві України нової форми органу транскордонного співробітництва у вигляді об'єднання єврорегіонального співробітництва (ОЄС)” 

Про Захід