Валерій Пацкан: “Зроблено ще один важливий крок до децентралізації України”

Опубліковано:

   Сьогодні, 4 вересня, Верховна Рада прийняла закон, відповідно до якого вже об'єднані громади мають змогу взяти участь у виборах 25 жовтня. За прийняття Закону проголосували також народні депутати України Валерій Пацкан та Роберт Горват.

   З цього приводу Валерій Пацкан на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив:

   “Останній день робочого тижня в парламенті закінчився значно краще, ніж перший, коли всі ми пережили страшний шок через події під стінами Верховної Ради.

  Зокрема, сьогодні ми зробили ще один важливий крок до децентралізації України – прийняли закон, який дозволить відбутися виборам в об'єднаних територіальних громадах вже 25 жовтня.

   Завдяки цьому закону громади, які вже добровільно об'єдналися, також візьмуть участь у виборах. На жаль, не впевнений, чи буде цей закон корисний Закарпаттю на виборах в кінці жовтня. Дуже ображені незрозуміло на кого обласні депутати зовсім недавно провалили затвердження перспективного плану формування територій громад Закарпатської області і не дозволили двом громадам, що вже були готові до об'єднання, зробити це

   Звичайно ж я, як і мій колега та друг Роберт Горват, також підтримали цей закон. Питання децентралізації України було прописане в коаліційній угоді і ми, як члени коаліції, послідовно йдемо до цього.

  На жаль, не можу цього сказати про багатьох колег по коаліції. Всього два голоси відділили нас від провалу цього закону. Вважаю неприпустимим таке ставлення до власних обіцянок виборцям, однак нікого не засуджую – нехай таку поведінку оцінює українська громада”.

Про Захід