Дома “Говерла” поки що не програє

Опубліковано:





 До цього матчу обидва колективи підходили з цілеспрямованим мотивом – здобути очки. Втім, якщо у випадку ужгородців, колектив Грозного задовольнила б і нічия. То полтавська команда нічого крім перемоги позитивним результатом не сприймала б. З одного боку “Говерла”, яка виборола тільки один заліковий пункт, у поєдинку з “Карпатами”, та поступилася в матчі з Запорізьким “Металургом”. З іншого – підопічні Сачка, котрі хоч і не провально, але безрезультатно погостювали у лідерів нашого чемпіонату “Динамо” та “Шахтаря”. Тут варто звернути увагу і на склад обох колективів. “Говерла” тільки у процесі вимушеного створення нової команди. А от честь “Ворскли” захищає цілком зіграний і стабільний склад.

Після доволі нервового і обережного початку першого тайму вже на 17хв., під час контратаки Громов “сфолив” на Павленкові. Штрафний удар, метрів з 20-ти, вирішили розіграти награною комбінацією. Після серії рикошетів та пасів, м'яч у сітку заштовхати гравцям Говерли, на жаль, так і не вдалося. Напруження біля володінь Богуша поступово починало зростати. Втім до останнього удару чомусь не доходило. Як от момент на 25-ій хвилині, де Степанюк, котрий отримав м'яч від Фещука, з непоганої ударної позиції не пробив, а віддав м'яч назад. Втім не йшли атаки і у гостей. Спочатку Ткачук безнадійно шукав щастя у дальніх пострілах. Згодом швидкі забігання Громова стикалися з грамотною обороною “Говерли”. Під завісу матчу, на 40-ій хвилині, господарі могли повести в рахунку, якби не майстерна гра в епізоді кіпера “Ворскли”, Станіслава Богуша, котрий парирував удар Степанюка під поперечину.

Певно підопічні Сачка, після розмови з коучем у перерві, зрозуміли становище в матчі, тому в перші хвилини другого тайму на полі домінували саме вони. На 50 хвилині, навіс Турсунова знайшла нога Дедечка, проте досвідчений півзахисник зміг тільки доторкнутися до м'яча, залишивши ворота Коваля “сухими”. Згодом “Ворскла” трохи посилила пресинг, і під час однієї з атак ледь не забили у ворота Коваля. Останній – не підвів, і з ударом Турсунова впорався. Далі, настала черга атак “Говерли”. Передача Шацьких на Трухіна, з подальшим пострілом, нічим серйознішим, завдяки захисникові полтавської команди, аніж кутовим ударом не закінчилась. Останній шанс відзначитися, господарям випав на 73-ій хвилині, коли Фещук зумів вийти віч-на-віч з Богушем. Втім, Максим пробив в сантиметрах від дальньої стійки. У підсумку, 0-0 у доволі напруженій грі, команди розійшлися миром.

 

Інформаційний відділ ФК “Говерла”


Про Захід