Інформація про виявлений на Закарпатті поліомієліт виявилася неправдивою

Опубліковано:

– про це сьогодні під час прес-конференції, спростовуючи вчорашні заяви міністра охорони здоров'я Квіташвілі, заявили начальник головного управління Держсанепідслужби у Закарпатській області Володимир Маркович та головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

Вони розповіли, що справді підозрювали цю вкрай небезпечну хворобу у двох діток 4 років та 10 місяців, котрі були доставлені до лікарень з симптомами гострих в'ялих паралічів. Оскільки ці діти не були щеплені від поліомієліту, у них були відібрані аналізи, які спочатку досліджували у лабораторії ВООЗ у Москві, а потім у спеціалізованій лабораторії у США. Дослідження показали, що діти мали контакт з циркулюючим полівірусом, однак так званого “дикого” полівірусу у них не виявили. 

Після лікування в обласній лікарні дітей виписали і наразі вони проходять реабілітацію вдома. Їхньому життю нічого не загрожує. Однак і Володимир Маркович, і Михайло Поляк дуже занепокоєні тим станом вакцинованості дітей, який спостерігається в країні нині. Так, за 7 місяців 2015-го року в медичні установи області було поставлено лише 14,9% вакцин від загальної потреби регіону. Основна причина – не у відмовах батьків від щеплення дітей, а саме в нестачі вакцин. Це може призвести до того, що в наступні кілька років області та країні в цілому можуть загрожувати епідемії кору, краснухи, поліомієліту, дифтериту.

Про Захід

Про Захід