Як Арсен Аваков представив нового начальника закарпатської міліції (Фоторепортаж)

Опубліковано:

Сьогодні, 18-го липня, зранку до Ужгорода з Києва прилетів міністр МВС України Арсен Аваков, котрий привіз нового начальника закарпатських міліціонерів – Сергія Князєва. Разом з міністром на Закарпаття прибули й члени тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, котрі на місці розбиратимуться із подіями в Мукачеві.

“Сергій Князєв – людина, котра працювала довгий час на відповідальних посадах у Київській області, а в останній час в Донецькій області. Ми радилися з Геннадієм Москалем і дійшли висновку, що саме ця людина буде тут органічною. Також хочу привітати в залі новопризначеного голову закарпатського СБУ Олега Воєводіна”, – сказав Арсен Аваков, додавши, що колишній начальник міліції Сергій Шаранич переходить на роботу до центрального апарату та буде обіймати посаду першого заступника начальника управління карного розшуку кримінальної міліції.

Виступив на представленні і новий “губернатор” Геннадій Москаль. Він подякував Авакову за кадрові рішення, прийняті у стислі терміни та заявив, що ні для кого не є секретом, що обласна влада була підконтрольна не державі, а одному місцевому клану. “Кого в ОДА не спитаєш, всі кажуть, що мусили отримати “благословення” на роботу від певного клану. Цілували ноги, туфлі, слюни пускали, плакали, що будуть вірно служить.

Зараз перед міліцією стоїть багато викликів, бо є проблеми з контрабандою, вирубкою лісів, врізками в нафтопровід. Такий досвід, який мають тутешні контрабандисти, не дасть жодна військова підготовка. Вони тут і на літаках літають, і на дельтапланах, катапульти стріляють, свої водолази є – їх можна навіть без підготовки у зону АТО відправляти. Тому військовому комісару буде робота, в тому числі і з тими, хто ходить у військовій формі і кричить: “Слава Україні!”.

Тут півроку бандити тероризували населення: розганяли органи районної ради, органи місцевого самоврядування. Хто це бачив, щоб із автоматами приходили до голови обласної адміністрації на прийом? Хто бачив, щоб губернатор мав їм платити по 10 тисяч доларів? Півроку ця група вела себе нагліше сомалійських піратів! Такого більше не буде. Бо “Правий сектор”, я вважаю, розгорнув війну проти власного народу і держави”, – заявив Геннадій Москаль і одразу вибачився за те, що був різким.

Дали слово і колишньому начальнику міліції Сергію Шараничу. Той на трибуні раптом… розплакався. Сказав, що його обливають брудом лише за те, що він та його підлеглі виконували свою роботу. Попросив комісію розібратися у ситуації та згадав поранених міліціонерів. Арсен Аваков на це зауважив, що відвідає поранених у лікарні і нагородить їх. Шаранич же, продовжуючи слово, не забув подякувати за підтримку міліції громадським активістам Євгену Молнару і “спортсменам”, котрі, як відомо, днями влаштували “антиправосекторівський” мітинг на площі Народній.

“Про Захід” 

Про Захід