«Книга-фест» в Ужгороді розпочався із «Незвичайних пригод Алі» (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 27 травня, в Ужгороді розпочалося книжкове свято “Книга-фест-2015”. 

Стартував фестиваль в Ужгородській міській дитячій бібліотеці “Казка”, де відбулася творча зустріч з дитячою письменницею Галиною Малик. Пані Галина презентувала своє доповнене перевидання “Незвичайних пригод Алі”. 

Це історія про дівчинку, яка ніколи нічого не закінчувала до кінця. Як зазвичай буває у казках, одного разу до Алі навідався гном, котрий вирішив провчити героїню, і відправив її в країну Недоладію. В цій країні живуть всі недороблені справи людей. Після того, як з Алею трапляються різні пригоди, вона потрапляє ще в одну казкову країну Сяк-таків. 

Дві повісті Галина Малик написала понад 20 років тому. За цей час вони перевидавалися 8 разів. Але, як зазначила авторка, до неї надходили дитячі листи з питаннями: “Що з Алею сталося далі?”. Тоді пані Галина написала третю повість, у якій головна героїня потрапляє у державу “Якоськів”. Всі три історії увійшли у перевидання, презентація якого відбулася сьогодні. Авторка розповіла і про інші свої твори. Наприклад, “Вуйко Йой” живе в ужгородському Скансені. Саме там з героєм стають різні пригоди. 

Продовжиться “Книга-фест”о 15.00 в обласній бібліотеці ім. Ф.Потушняка. Там відбудеться круглий стіл “Реалії та перспективи розвитку книговидання і книгорозповсюдження на Закарпатті”. О 17.00 в бібліотеці планують творчу зустріч із дослідником епістолярної спадщини Івана Чендея Сидором Кіралем та директором львівського видавництва “Апріорі” Юрієм Ніколишиним. 

Про Захід

Про Захід