Депутати Ужгорода отримали Фонд «віртуальних грошей»

Опубліковано:





В Ужгороді прийнято Програму “Фонд на виконання депутатських повноважень”. Таке рішення депутати міськради затвердили на останньому засіданні 14 січня.

Як йдеться у документі, гроші з Фонду повинні спрямовуватися на “вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку територіальної громади міста Ужгорода безпосередньо з ініціативи та під контролем депутата Ужгородської міської ради”.

Тобто, про отримання реальної готівки не йдеться. На практиці існування такого Фонду означає, що депутат може сприяти виділенню певної суми з бюджету міста на конкретні роботи, на кшталт ремонту будинків, доріг, тощо.

Тобто, якщо, до прикладу, у бюджеті міста передбачено мільйон гривень на ремонт доріг, то депутат може лобіювати певну суму із цих грошей на ремонт конкретної дороги, яка знаходиться, скажімо, у його виборчому окрузі.

У рішенні наголошується, що “Кошти Програми можуть бути використані тільки на витрати капітального характеру, які можуть здійснюватися з бюджету м.Ужгорода на відповідний рік”.

Водночас наразі не згадується, яка “віртуальна сума грошей” передбачена на депутатів. У рішенні лише наголошується, що “Кожен депутат має право на використання рівної частини коштів”.

Як відомо, в Ужгороді у перший рік цієї депутатської каденції уже діяв подібний Фонд. Тоді більшість віртуальних “депутатських грошей” були спрямовані на проект будівництва нової школи біля Боздоського мосту.

Цією ідеєю перший рік своєї каденції піарився Віктор Погорєлов і навіть фотографувався на земельній ділянці між Боздоським парком та вул. Баб'яка, де, за версією мера, він будуватиме школу. Потім виявилося, що ділянка у приватній власності, а про проект будівництва нової школи в Ужгороді влада уже не говорить.

Про Захід


Про Захід