Фальшиві евро гуляють Чернівцями: буковинцям варто бути обачними

Опубліковано:

 

На Буковині викрито злодія, який збував фальшиві евро. Ним виявився 21-річний чернівчанин можливо причетний до інших подібних злочинів на території області

В останні осінні дні 2018 року співробітникам поліції міста Чернівці довелося добре попрацювати, а саме відпрацювати отриману раніше інформацію щодо невідомої особи, яка на протязі кількох тижнів поспіль збувала фальшиву іноземну валюту на території Чернівецької області. Спеціальний відділ комунікації поліції м. Чернівці повідомляє, що зловмиснику не вдалося переховуватися занадто довго — ним виявився 21-річних чернівчанин, який за вказаний термін обвів навколо пальця працівників багатьох обмінних пунктів та приватних осіб.

Де хлопець брав підроблені евро? Адже саме такі фальшивки були вилучені у злодія в сумі 2500 під час затримання оперативниками Управління карного розшуку ГУНП, патрульними та співробітниками кримінального відділу поліції Чернівецького ВП. Поки що є тільки припущення щодо того, щоб пов'язати цю справу з гучною жовтневою схемою, де було встановлено особу ще одного ласого до швидких грошей чернівчанина, котрий збував на території України отримані злочинним шляхом з закордону фальшиві кошти та викрадені транспортні засоби. З приводу цієї справи, як нещодавно повідомляла прес-служба УСБУ Чернівецької області, досі триває досудове слідство, а безпосередньо організатору схеми зі збуту авто та валюти висунуто звинувачення в скоєні злочину за ч.2 ст.199 КкУ.

Краще б ті чернівчани обирали Ельслотс казино задля тамування жаги гострих відчуттів та великих грошей. Але що маємо, то маємо — у 21-річного парубка під час проведення поверхневої перевірки було знайдено декілька купюр номіналом 500 евро, які він, певно, просто не встиг обміняти на гривні в довірливих осіб. Йому висунуті ті самі звинувачення, що й його впійманим раніше “колегам” (можливим співучасникам), а саме передбачені ст.199 Кримінального кодексу України підозри щодо виготовлення, зберігання, ввезення в країну та збуту на її території підроблених грошей та/або цінних паперів. Наразі хлопець перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, оскільки судом, вдовольнившим клопотання слідчих Управління карного розшуку ГУНП, було встановлено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до моменту встановлення або спростування причетності зловмисника до подібних протиправних дій на території області та країни в цілому.

Про Захід