Упродовж вихідних на Закарпатті горіли 4 надвірні споруди

Опубліковано:

Упродовж суботи-неділі вогнеборці Закарпаття ліквідували пожежі у 4-х господарчих будівлях, які горіли у Мукачівському та Свалявському районах, а також у м. Виноградів.

17 листопада о 19:39 повідомлення про пожежу в надвірній споруді  надійшло мукачівським рятувальникам. Горіла дерев'яна надвірна споруда в с. Кальник. На місці працювали чергові відділення 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево у складі 8 рятувальників та 2 спецавтомобілів. Гасіння ускладнювалось великою кількістю сіна, яке зберігалось у господарчій будівлі. Попри це о 21:40 бійці ДСНС пожежу ліквідували, не допустивши перекидання вогню на інші будівлі.

А о 23:20 того ж дня на пожежу вже їхали вогнеборці Виноградова. Тут осередком загорання також стала господарча будівля 31-річної місцевої мешканки.  Над ліквідацією працювали чергові відділення 6-ї державної пожежно-рятувальної частини, які  локалізували загорання о 23:27 та через 10 хвилин повністю ліквідували пожежу. Внаслідок останньої знищено 9 кв. м покрівлі та 3 велосипеди.

Наступного дня знову горіло у Мукачівському районі.  Цього разу пожежа охопила надвірну споруда 71-річної місцевої мешканки у с. Буковинка. Сповістила про це рятувальників  о 13:16 власниця дворогосподарства, яка і виявила пожежу. О 16:35 пожежу було ліквідовано. Внаслідок дії вогню знищено покрівлю на площі 50 кв. м. Однак вчасні та злагоджені дії вогнеборців не дали вогню перекинутися на житловий будинок жінки, який від осередку пожежі знаходився на відстані меншій двох метрів. На місці працювали бійці 19-ї та 18-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Мукачево.

І поки мукачівські вогнеборці боролися із пожежею, свалявські лише виїжджали за викликом у с. Керецьки на вул. Теплицьку. Тут, на горищі надвірної споруди 64-річної власниці, загорілося сіно. Повідомлення про це надійшло о 15:20. А вже о 16: 55 пожежу на площі 34 кв. м було ліквідовано Внаслідок загорання знищено горище надвірної споруду та пошкоджено 3 кв. м житлового будинку.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід