Скільки витратить Миколай на подарунки цього року?

Опубліковано:





За 2 дні – улюблене свято всіх діток – День Святого Миколая. В ніч на 19 грудня добрий бородань залишить пакуночок у кожному чобітку. Та до цього у Миколая чимало справ: йому доведеться обійти багато ужгородських магазинів, щоб знайти подарунки, які малеча замовила у своїх листах.

“Про Захід” вирішив трохи допомогти дідусеві і порахував, скільки ж коштуватиме свято для дитини.
Традиційно починаємо із солодощів. Популярні солодкі подарунки, запаковані у картонні коробки, цьогоріч коштують немало. За середній пакунок вагою 300-400 грамів доведеться заплатити близько 70 гривень. Всередині – карамельки, шоколадні цукерки, Дід Мороз і батончики. Є подарунки дорожчі – за 100-250 гривень. Це великі кілограмові коробки, де, крім цукерок, є ще й іграшка. А можна знайти дешевші: 200-300 грамів цукерок у новорічному пакеті коштують близько 20-25 гривень.

Ужгородка Катерина Ярчич, у якої 2 дітлахів, каже, що солодкі подарунки купувати не буде – дешевше вийде, якщо зробити самому. “Не бачу в цьому проблеми: куплю гарний пакет, різних цукерок і запакую самостійно. Це набагато дешевше і вміст кращий”, – зазначає пані Катерина.
Щодо фруктів, які теж стають частиною подарунку на Миколая, то ціни цього року на них такі: кілограм мандаринів – 19-20 гривень, банани – 14, білий виноград – 28-30, ківі – 21, гранат – 32, ананас – 40 гривень.

Який подарунок без іграшки чи книжки? Невелика м`яка іграшка, яка підійде і для хлопчиків, і для дівчаток, коштує від 60 гривень. Вартість середньої – 150-200, а за 300-400 гривень можна придбати ведмедика чи зайчика більших розмірів. Китайська “Барбі” для дівчаток сьогодні коштує близько 60 гривень, а за 100-150 до комплекту може входити 2 додаткові сукні або “косметичка”: гребінець, дзеркальце, помада тощо.

Щодо подарунка для хлопчаків, то найпростіші модельки авто мають вартість близько 30 гривень. Різноманітні трансформери, машинки з радіокеруванням коштують від 100-150 гривень. За 300-400 можна придбати новісіньку модель “Ауді”, “Мерседеса” чи навіть “Ягуара” на пульті.

Ціни на дитячу літеру – різні. Все залежить від вікової категорії, на яку розрахована книжка, якості оформлення видання тощо. Наприклад, збірка казок Шарля Перро з кольоровими ілюстраціями коштує 40 гривень, збірка казок Оскара Уальда – 110. Щодо енциклопедій, то їхня вартість – від 60 до 300 гривень.

Часто разом із солодощами Миколай приносить ще й корисні речі: рукавички, шапки, шарфики. Такий зимовий набір коштує від 150 до 300 гривень. Окремо шапку можна придбати за 40-70 гривень, рукавички – від 25.

Загалом, подарунок для малечі обійдеться Миколаю всередньому у 200-300 гривень. При цьому дідусеві доведеться економити і брати не надто дорогі товари. Батьки, звісно, влетять у копійочку, але воно того варте, адже День святого Миколая для малечі – одне із кращих свят.
“Про Захід”


Про Захід