На Львівщині “накрили” нелегальну автозаправку

Опубліковано:

У рамках операції “Акциз – 2018” у Городоцькому районі Львівської області в першій декаді липня цього року оперативники Головного управління ДФС у Львівській області припинили діяльність підпільної АЗС, на якій здійснювалась незаконна реалізація не облікованих підакцизних товарів (дизпалива) сумнівного походження без відповідних дозвільних документів.

Описано та вилучено автозаправний комплекс орієнтовною вартістю 100 тис. грн., а також дизельне паливо, яке зберігалось в резервуарі об'ємом 10 тон, орієнтовною вартістю 300 тис. гривень.

З початку 2018 року правоохоронцями фіскальної служби області вже виявлено 12 нелегальних АЗС.

У кожному випадку щодо правопорушників складено протоколи про адміністративні правопорушення щодо порядку провадження господарської діяльності згідно з ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), які скеровано до суду.

За рішенням суду відповідальність за цією статтею КУпАП може сягати до 2 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, з конфіскацією продукції, знарядь, сировини і грошей, одержаних внаслідок скоєного правопорушення.

 

 

Про Захід