У День міста Мукачева в «Паланку» запрацювало нове освітлення замку

Опубліковано:

Проект освітлення замку "Паланок" почали втілювати з минулого року. Урочисте запалення нового освітлення фасаду замку "Паланок" відбулося в День міста Мукачева – 22 травня.

Для зовнішнього освітлення Нижнього двору замку, ровів та під'їздної дороги фахівцями було змонотовано 65 світильників загальною потужністю 9 кВТ.  Вся підсвітка буде включатися та виключатися автоматично – тут налаштовано астрономічне реле часу.

Для облаштування архітектурної підсвітки замку  підрядною організацію були закуплені світлодіодні світильники і прожектори, виробництва європейської компанії, яка є одним з провідних європейських виробників світлотехнічного обладнання, з багаторічною історією та великим досвідом реалізації проектів архітектурної підсвітки.

Світильники виготовлені з урахуванням всіх місцевих факторів (рельєф, структура і колір стін, розміри та розташування споруд замку "Паланок"). Для цього, спеціалістами фірми виробника разом з спеціалістами проектувальника, були проведені випробування різних типів світильників на місті встановлення, та проведені відповідні розрахунки, завдяки чому вдалося підібрати оптимальні рішення по потужності, світлопередачі і кольору випромінювання світильників. 

Архітектурну підсвітку замку "Паланок" здійснено за рахунок коштів спецфонду Мукачівського історичного музею.

Мукачівська міськрада

Про Захід