У Луцьку з трьох медичних центрів хочуть зробити один

Опубліковано:

Ідея створення Регіонального центру громадського здоров'я як юридичної особи публічного права виникла в депутатів обласної ради під час передбюджетних слухань і співбесід з керівниками комунальних закладів.

Питання слухали на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства. Члени комісії рекомендували управлінню охорони здоров'я Волинської ОДА вивчити питання про утворення Регіонального центру громадського здоров'я на базі Волинського обласного центру здоров'я, Волинського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики та Волинської обласної наукової медичної бібліотеки шляхом злиття цих закладів в один, повідомляє "Волинь пост".

Йшлося також про можливість передачі Регіональному центру громадського здоров'я функцій з профілактики, моніторингу та оцінки, виконання яких забезпечують Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом і Обласне територіальне медичне протитуберкульозне об'єднання.

Територіально Волинські обласний центр здоров'я, обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та обласна наукова медична бібліотека знаходяться в одному приміщенні – у тому ж де й профільне управління ОДА.

Про Захід