У Луцьку автовиробники пікетують міську раду (Фото, Відео)

Опубліковано:

Працівники Луцького автоскладального заводу №1сьогодні, 28 березня, вийшли на мітинг проти планованого рішення міської ради за бюджетні кошти придбати вживані тролейбуси зі Швейцарії.

Це рішення міські депутати мають розглянути на сьогоднішній сесії, повідомляє "Перший".

Мітингувальники вийшли на протест, щоб підтримати вітчизняну галузь автобудування і привернути увагу суспільства до глобальних проблем громадського транспорту, не лише в Луцьку, але й у всій Україні.

Страйкарі кажуть, що в міськраді апелюють до нижчої вартості вживаної техніки. Але, як довго швейцарські тролейбуси виробництва Hess AG “протримаються” на ходу – сказати ніхто не може, бо їх експлуатувалиї 21 рік, а це на 6 років більше, ніж рекомендовано виробником.

"Швейцарський тролейбус у гривневому еквіваленті коштує 30, 8 мільйонів гривень. Луцький такого аналогу – 7,5 мільйонів гривень. Ми не можемо сказати, що ця продукція є дешевою, але вона конкурентоспроможна на нашому ринку. Європейські стандарти якості набагато вищі, але ми готові також розвиватися”, – каже заступник директора з виробництва Ярослав Гриців.

Купуючи списані тролейбуси з ЄС, міськрада робить внесок в економіку Європи, замість того, щоб підтримати вітчизняних виробників, які забезпечують роботою тисячі лучан і приносять дохід у місцевий та державний бюджети.

 

 

Про Захід