На Прикарпатті мороз перетворив водоспади на гігантські крижані скульптури (Фото)

Опубліковано:

Лютневі морози скували бурхливі гірські потоки. Користувачі соцмереж діляться фотографіями застиглих у чудернацьких формах водоспадів, інформує “КУРС“.

Водоспад «Дівочі сльози» на межі Тлумацького та Городенківського районів. Фото Михайла КозакаВодоспад “Дівочі сльози” на межі Тлумацького та Городенківського районів. Фото Михайла Козака

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

ТОП-10 українських міст з найкрасивішими вечірніми пейзажами (Фото)

У соцмережах публікують фото водоспадів Гук, Пробій, Дівочі сльози, Манявського та Бухтівецького. 

Водоспад Гук 

Жене́цький Гук – водоспад в Карпатах на потоці Женець (ліва притока Пруту), між масивами хребтів Явірника і Хом'яка-Синяка (гірський масив Ґорґани), біля сіл Микуличин і Татарів. 

Водоспад Женецький Гук розташований на висоті 900 м над рівнем моря. Утворився у післявоєнні роки в результаті повені. Вода вільно падає з висоти 15 м.

Фото arunasdam

Фото t_andriiashchenko

Фото olemelychka

Водоспад Пробій

Пробі́й – каскадний водоспад в Українських Карпатах, на річці Пруті. Розташований у межах міста Яремче. Пробій – один з найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води 8 м, кут нахилу – майже 45 градусів.

Фото @parabellumm

Манявський водоспад

Маня́вський водоспа́д – водоспад в Карпатах; гідрологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення. Розташований у межах Богородчанського району на південний захід від села Маняви. Висота падіння води близько 20 м. Один з найвищих водоспадів в Українських Карпатах.

Фото alinalubimova3443

Фото oleksandr_kosenko_

Бухтівецький водоспад

Бухтіве́цький водоспа́д – водоспад в Карпатах, в масиві Ґорґани. Розташований на потоці Бухтівець, біля села Букове, в урочищі Бухтівець. Висота водоспаду майже 8 м, середня ширина 1–2 м.

Фото olya_melnik1103

Про Захід