Карантин в Ужгороді продовжили

Опубліковано:

Продовжити ще на тиждень – із 26 лютого по 5 березня – карантин у навчальних закладах Ужгорода – таке рішення прийняли на сьогоднішньому засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді, на якому були присутні також депутати міської ради, представники ЗМІ, інформує прес-служба Ужгородської міськради.
За інформацією Ужгородської міськрайонної філії державної установи “Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”, станом на 22 лютого 2018 року епідемічна ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип в Ужгороді загострилася, вперше в епідсезоні 2017-2018 рр. виявлені лабораторно підтверджені випадки грипу А, що свідчить про циркуляцію вірусів грипу серед ужгородців.
Порівняно з минулим тижнем зафіксовано зростання на 15,8% рівня захворюваності на ГРВІ та грип, серед захворілих – 61,4% діти до 17 років, із них – 40,6% діти шкільного віку, на 52% зріс показник госпіталізації. Разом з тим, показник захворюваності в Ужгороді нижче на 7,7% епідемічного порогу.
Медики відмічають також інтенсивний ріст захворюваності серед дорослих – на 38,5%, майже у 2 рази зріс показник захворюваності серед ужгородців віком від 30 до 64 років.
Пропозицію запровадити карантин у дошкільних навчальних закладах не підтримали, там продовжать обмежувальні заходи. Також триватиме щоденний моніторинг стану захворюваності. Протиепідемічна комісія збереться на засідання наступного тижня.

Про Захід