На Львівщині надходження земельного податку зросли на 15 відсотків

Опубліковано:

У січні 2018 року до  місцевих  бюджетів області надійшло 6581,2 млн.грн. земельного податку та оренди землі з фізичних осіб, що  на  844,4 тис.грн. або на 14,7 відс. більше, ніж у січні 2017 року.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2017 рік становить 1,0. Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель.

Ця інформація враховується при визначені суми земельного податку та орендної плати, зокрема при поданні податкової декларації з плати за землю. Нагадуємо, що граничний термін подання звітності з земельних платежів – 20 лютого 2018 року.

Одночасно повідомляємо, що інформація зазначена в поданих деклараціях підлягає перевірці. Така перевірка проводиться по поданих деклараціях за останніх три роки.

У разі, якщо платник самостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів (1095 днів), він може надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі 3 відсотків від такої суми.

У разі, якщо контролюючий орган самостійно визначає суму податкового зобов'язання, таке порушення тягне за собою накладення на платника податків штрафу в розмірі 25 відсотків суми визначеного податкового зобов'язання, а при повторному порушенні протягом 1095 днів – у розмірі 50 відсотків.

Про Захід