Ужгородки ліплять на Буковелі снігову скульптуру «На крилах кохання» (Фото)

Опубліковано:

Цими днями на відомому курорті триває фестиваль снігових скульптур. Кожна команда складається з трьох людей, місце для скульптури митці обирали жеребкуванням. Серед десятка команд з різних міст є “Бодрячки”, до складу якої входять ужгородки Аліна Симкович та Мілада Лабик, а також Сергій Жолудь зі Львова. 

“Мілада – дизайнер, я – кераміст, Сергій – скульптор. Сергій – капітан команди, оскільки він вже не вперше бере участь у подібних заходах. Над ескізом також працював Сергій, він – скульптор і знає всі нюанси у роботі зі сніговою скульптурою. Скульптури розміром 1.5х1.5 кв. метри, саме такими є параметри спресованих кубів снігу. Працювати дуже складно, бо на вулиці сильний мороз – близько 7 градусів нижче нуля,  і сніг, наче лід, він не ліпитися (хто колись ліпив снігову бабу при такій температурі, той зрозуміє). Наш девіз: ми команда бодрячки, швидко гнемо кулачки”, – розповіла “Про Заходу” ужгородка Аліна Симкович.

У своїй скульптурі учасники зобразили сім'ю: маму, тата і їхню дитину, які всі разом відпочивають. На виконання роботи виділяють три дні, по завершенні конкурсу журі буде оцінювати скульптури та визначить три найкращі, які відповідатимуть критеріям оцінювання.

Вікторія Жуйко

Про Захід