Мукачівська міськрада закупить вакцини для профілактики кору

Опубліковано:

Відповідне рішення ініціював міський голова Андрій Балога. Наразі вакцини, яку медичні заклади мають отримувати за кошти державного бюджету  – відсутня. Цьогоріч її заклади не отримували, тому влада міста вирішила коштом міського бюджету придбати вакцину для профілактики кору серед малечі.

На черговій сесії Мукачівської міської ради буде прийнято рішення щодо виділення коштів з міського бюджету для придбання вакцини щодо профілактики кору. 
За уточнення початку щеплювальної кампанії у Мукачеві батькам необхідно звертатись до сімейних лікарів за місцем проживання.

Наразі рівень вакцинації від кору по місту складає 82,4 % серед дітей до року та 75% до 6 років. Низьким залишається відсоток вакцинованих серед дітей старше 9 років та складає близько 45%.

Згідно календаря щеплень, у віці 12 місяців планово проводиться щеплення проти кору, епідемічного паротиту, краснухи та друге введення вакцини у віці 6 років. Діти не щеплені від кору або отримали лише одну дозу, можуть прищепитися додатково у віці до 18 років.

В Мукачеві за останні півроку зареєстровано 10 випадків кору, з яких 4 дитини, повідомляє Мукачівська міськрада.

 
Про Захід