Закарпатська ОДА оприлюднила 5-річний контракт головного лікаря дитячої лікарні. До суду йти не довелося

Опубліковано:

Про це повідомив регіональний представник Інституту масової інформації (ІМІ) у Закарпатській області  Ярослав Гулан, який був автором цього запиту.

Так швидко і кардинально змінив ситуацію публічний розголос, а саме блог “У 

Закарпатській ОДА приховують контракт головного лікаря дитячої лікарні. Ідемо до суду”, який було опубліковано на сайті ІМІ.

Після виходу блогу 11 грудня на сайті ІМІ, у місцевих закарпатських інтернет-виданнях та розповсюдження у соціальній мережі ситуація із ненаданням публічного документу набула доволі широкого розголосу. І вже за два дні – 13 грудня – Ярослав Гулан отримав на свою електронну скриньку новий лист від департаменту охорони здоров'я. У ньому за підписом директора департаменту надано копію контракту на 8 аркушах. Персональні дані, як і вимагає законодавство, не оприлюднені.

Також директор департаменту Василь Маркович поінформував, що контракт опубліковано і на офіційному сайті лікарні. Як переконався запитувач, контракт справді доступний для перегляду із головної сторінки сайту лікарні за посиланням.

Як зазначив запитувач, скановані файли та й документ, що опублікований на сайті, датуються 13 грудня. Тож можемо припустити, що саме публічний розголос і можливість подати до суду спонукали департамент ухвалити рішення про надання  інформації на запит та опублікування запитуваного контракту у відкритих джерелах.

“Будемо сподіватися, що у департаменті охорони здоров'я Закарпатської ОДА будуть й надалі більш прискіпливо і відповідальніше ставитися до відповідей на інформаційні запити. Власне, днями я відправив ще кілька запитів щодо контрактів головних лікарів інших медичних установ, що є власністю громад Закарпаття. Чекаю на відповідь”, – зазначив Ярослав Гулан.

Нагадаємо, що цей випадок відмови у наданні публічного документу став одним із переможців конкурсу від Коаліції громадських організацій “За зниження фінансових бар'єрів у справах про доступ до публічної інформації”. Це означало, що Коаліція готова була допомогти запитувачу звернутися до суду та вимагати надання запитуваного документу.

ІМІ

Про Захід