Закарпатський поліціянт насмерть збив пішохода

Опубліковано:

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом цієї смертельної автоаварії, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

11 грудня на трасі між селами Іванівці та Клячаново Мукачівського району на трасі “Київ-Чоп” сталася смертельна ДТП за участі працівника поліції внаслідок якої загинув 60-річний пішохід. 
Попередньо встановлено, що на лінію “102” в понеділок зателефонував працівник поліції Закарпаття та повідомив, що сталася аварія за його безпосередньоі участі.
Виїздом на місце слідчо-оперативноі групи встановлено, що капітан поліції – водій автомобіля “Skoda”, смертельно травмував пішохода, який за словами поліцейського, несподівано вибіг на проїжджу частину.
Відтак, прокуратурою Закарпатської області за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України – тобто порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. 
У випадку доведення вини особи в суді передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
Проведення досудового розслідування доручено слідчим СВ УСБУ в Закарпатській області.
На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення. Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування

 
 
Про Захід