В УжНУ обговорили децентралізаційну реформу в Україні (Фото)

Опубліковано:

У вівторок, 12 жовтня, в приміщенні ректорату Ужгородського національного університету відбулася зустріч експерта Інституту політичної освіти Олександра Солонтая зі студентами-юристами та політологами на тему децентралізаційної реформи в Україні. 
Зустріч була присвячена реформі місцевого самоврядування, реалізації процесу об'єднання територіальних громад, а також поясненню, чому Україні потрібно відходити від вертикалі влади і дозволити людям вирішувати свої питання на місцях. 
Лектор в подробицях розказав, чому створення об'єднаних територіальних громад необхідне для розвитку сіл, селищ та містечок і які саме зміни для громад передбачені у законі про Децентралізацію.
Олександр Солонтай пояснив слухачам, що успіх діючих ОТГ залежить від активності її жителів і насамперед – від активних студентів, які після навчання в університеті повернуться до своїх громад і стануть працювати на їхній розвиток. 
“Кожен з нас обирає, в якій громаді йому жити. Якщо вам це не байдуже, ви займатиметеся місцевим самоврядуванням”, – пояснив він. – В центрі, у Києві, ніхто не зможе навести лад у всіх громадах, тому він залежатиме лише від місцевих жителів”. 
Крім того, студенти дізналися багато нюансів функціонування органів місцевого самоврядування у зв'язку зі змінами у законодавстві України.

Зустріч була організована та проведена Закарпатським центром розвитку місцевого самоврядування з допомогою та за сприяння Ужгородського національного університету, інформує Закарпатський підрозділ Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування”.

 

Про Захід