Львівські митники поповнили держбюджет на 70 тис євро

Опубліковано:

Днями Апеляційний суд Львівської області скасував постанову Галицького районного суду м. Львова в адміністративній справі про порушення митних правил стосовно громадянина України Ш. та виніс нову постанову, згідно з якою визнав його винним у вчиненні порушення митних правил, передбаченого ст. 471 МК України, та наклав стягнення, передбачене санкцією даної статті в повному обсязі, а саме: штраф в розмірі 1 700 гривень та конфіскацію 70 000,00 Євро (сімдесят тисяч Євро), що згідно з курсом НБУ становить 2 040 120,04 грн., безпосередніх предметів ПМП, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

Раніше Галицький районний суд м. Львова розглянув цю справу та наклав на громадянина Ш. стягнення у вигляді штрафу розміром 1 700,00 грн, а вилучені 70 000 Євро було вирішено повернути особі – правопорушнику.

Так, 15 червня 2017 року, 35-річний громадянин України, мешканець Тернополя як водій прямував до Республіки Польщі через пункт пропуску “Краковець” смугою руху “зелений коридор” автомобілем “BMW X5”. Цим засвідчив про відсутність будь-яких товарів, що підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню або належать до категорії тих, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження. Рух цією смугою передбачає, зокрема, наявність у кожного громадянина готівки у сумі, що не перевищує еквівалент 10 000 євро (чи еквівалент цієї суми в іншій валюті).

На момент проходження митного контролю громадянин не надавав інспектору митниці належним чином оформленої митної декларації, однак під час усного опитування він заявив про наявність в нього та пред'явив до митного контролю у службовому приміщенні 80 000 євро. У своїх письмових поясненнях громадянин вказав, що переміщував цю валюту в особистих потребах. Також вказав, що не має при собі жодних дозвільних документів на переміщення валютних цінностей.

Отже, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України валютних цінностей у розмірі 70 000 євро (сімдесят тисяч євро), що відповідно до додатку № 10 Постанови Кабінету Міністрів України № 436 від 21.05.2012 р., обмежені до переміщення через митний кордон України та потребують Генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій (для вивезення за межі України та ввезення в Україну готівкової іноземної валюти), чим порушив встановлений відповідно до Митного кодексу порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

З виявленої суми, відповідно до українського законодавства, за протоколом про порушення митних правил було затримано70 000 Євро до рішення суду.

Тепер суд остаточно прийняв рішення, а саме: штраф розміром 1 700 грн та конфіскацію 70 тис. Євро.

 

 

 

 

 

Про Захід