Карпатський туризм розвинеться в співпраці зі всіма країнами регіону та розробці спільного бренду

Опубліковано:

Вже традиційно Тиждень Туризму на Закарпатті розпочався з Міжнародної науково-практичної конференції “Три “Т” в туризмі”. Захід відбувся в оновленому історико-культурному центрі “Совине гніздо” і зібрав чималу кількість поціновувачів туризму та спеціалістів у цій сфері. Серед учасників конференції були представники органів регіональної та місцевої влади, туристичного бізнесу та супутніх до туризму галузей, громадського сектору та освіти.

Протягом конференції піднімались важливі для області питання, зокрема, сталого розвитку туризму Карпат і збереження природної та історико-культурної спадщини, використання історичних і культурних об'єктів для потреб туризму, покращення якості надання туристичних послуг та розробка і впровадження нових туристичних продуктів,  а також проблеми галузі. Серед спікерів були відомі на Закарпатті та поза межами регіону активісти туристичної індустрії, освітяни, чиновники та запрошені гості зі Львова та Києва. Конференція привернула увагу значної кількості молодих спеціалістів галузі, які активно долучились до обговорення тем заходу.

Основними меседжами конференції були: необхідність розвивати туристичну галузь в унісон зі збереженням та охороною природного надбання Карпат, зокрема, розумний підхід до використання природних об'єктів з недопущенням перенавантаження на екосистему Карпат, поглибленням співпраці з іншими регіонами України, що входять до Карпатського регіону,  та побудова стійких відносин з іншими країнами регіону.

Важливим кроком для розвитку і подальшої популяризації туризму в Україні є налагодження співпраці з іншими шістьма країнами Карпатського регіону та позиціонування Карпат як спільного туристичного бренду. Тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти пізнаваності у Світі як окремої цікавої туристичної дестинації. Звичайно, без належного розвитку якісної туристичної інфраструктури і висококваліфікованих працівників галузі, без надання якісних туристичних і супутніх послуг, регіон не зможе по праву стати туристичною Меккою.

Для досягнення цього, в першу чергу, потрібно визначити ті переваги, які відрізняють Закарпаття від інших регіонів Карпат, та побудувати правильну маркетингову стратегію. Важливим етапом для досягнення цієї мети є робота з мешканцями краю, оскільки саме вони  є носіями бренду Закарпаття і, завдячуючи саме їх зусиллям та наполегливості, наша Срібна Земля зможе з новою силою заявити про себе як про дійсно унікальний туристичний регіон.

Експерти, зокрема, зазначали, що зараз для регіону склалась унікальна ситуація, коли туристичні потоки з Криму зорієнтувались в Карпати. Про Карпати почали все більше говорити і все більше відвідувати. Саме тому, основне завдання мешканців Закарпаття зробити все можливе, аби турист не тільки захотів сам повернутись і відчути ще раз ті емоції, які він отримав від мандрівки краєм, але і з натхненням розповісти своїм друзям, знайомим, і колегам про них – це найкраща реклама Закарпаттю.

Саме емоції шукають люди, відправляючись у подорож!

Надія Яшина, експерт з туризму, ГО “Фундація розвитку громадянського суспільства”

Про Захід