Львівські ДФС-ники ліквідували 2 “конвертаційних-центра”

Опубліковано:

Упродовж 8 місяців цього року за даними оперативного управління ГУ ДФС у Львівській області розпочато досудове розслідування у 64-ти кримінальних провадженнях щодо  суб'єктів господарювання. Розпочато 5 досудових розслідувань за виявленими фактами незаконного відшкодування та неправомірних заявок на відшкодування ПДВ на суму 8,4 млн. грн. та 12 досудових розслідувань за фактами ухилення від сплати ПДВ на суму 42,3 млн. грн, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

Зареєстровано 13 кримінальних проваджень у сфері держзакупівель за ознаками злочину, передбаченого ст.191 КК України.

Ліквідовано 2 “конвертаційних-центри”.

Припинено діяльність “центру з мінімізації сплати податків і зборів”. В результаті проведених обшуків (кримінальні провадження за ст.ст. 191 ч.3, 366 ч.1 КК України) вилучено: бухгалтерські документи, 2 печатки транзитно-конвертаційних підприємств, заблоковано ліміт з ПДВ на суму близько 210 тис. грн.

За результатами відпрацювання підприємств-вигодонабувачів, які з метою мінімізації податкових платежів використовували у своїй діяльності конвертаційні центри, стягнуто до бюджету 1,8 млн. грн.

Вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на 25,3 млн. грн., в т.ч.:

– спирту – 837 дал;

– лікеро-горілчаних виробів – 1749 дал;

– тютюнових виробів – 283 тис. пачок;

– паливо-мастильні матеріалів – 594 тонн;

– транспортні засоби – 8 шт.

Ліквідовано 6 незаконних виробництв фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв. Відшкодовано по закінчених кримінальних провадженнях – 10,8 млн. грн.

Оголошено 22 підозри і скеровано до суду 21 матеріал кримінальних проваджень.

Про Захід