Громадянин намагався незаконно ввезти в Україну майже тонну тканини та 1000 шт. шкірок норки та песця

Опубліковано:

28-го липня громадянин України повертався з приватної поїздки з Польщі в Україну через пункт пропуску “Шегині – Медика” смугою спрощеного митного контролю “зелений коридор” як водій автомобіля “Mercedes-Benz Sprinter”.

Під час візуального огляду транспортного засобу у  працівників митниці  виникла підозра, що в ньому везуть предмети, приховані від митного контролю, тож автомобіль скерували  у бокс для поглибленого огляду. Там,  в багажному відділенні та салоні серед особистих речей громадянина митники виявили 57 рулонів  тканини для пошиття одягу, без маркування, різних розмірів та кольорів загальною вагою 947,9 кг,  а також 696  невичинених  шкірок  норки  та 265 шт. – песця.

Отже, громадянин України порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, тобто перемістив через митний кордон України смугою “зелений коридор” товари в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками порушення, передбаченого ст. 471 Митного кодексу України. Товари вилучено.  Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Про Захід