Як американські гвардійці, які гуляли Львовом, врятували людей з пожежі

Опубліковано:

У неділю, 16 липня, на пр. Свободи у Львові загорівся будинок.

Першими на допомогу кинулись американські військовослужбовці, які перебували неподалеку місця події.П'ятеро солдатів 45-ї піхотної бригади армії США, які перебувають в Україні задля тренування бійців на Яворівському полігоні, першими ввійшли в палаючий будинок, повідомляє “Львівські”.

Вони саме гуляли історичною частиною міста у свій вихідний, коли побачили дим, який йшов з будівлі неподалік. Коли вирушили до місця події, то побачили, що пожежників ще немає. А люди просто стоять і спостерігають.

Солдати вирішили діяти. Вони побіги в будівлю на третій поверх, де сталося займання. Почали стукати у двері і повідомляти, що в будинку пожежа. Виникали проблеми через хаотичність, мовний бар'єр, але людини розуміли, що є небезпека, тому слухали військових. Потім з'явились пожежники і взяли ситуацію під контроль. Про мужній вчинок вояків вже повідомили в Міністерства національної безпеки США. Солдати можуть отримати найвищі нагороди американської армії “Медаль для солдата” за мужність в непольових умовах. 

Про Захід